Maar liefst 2 (!) zware jongens afgeleverd bij Platowood te Arnhem!

15 oktober 2021
  • Image

Bij Platowood te Arnhem hebben wij 2 krachtige Hubtex MQ45 zijladers mogen leveren.Deze hebben een capacitieit van maar liefst 4,5 ton wat bij Platowood niet ongewoon voor het tillen van het hout wat zij platoniseren.

Snelgroeiende houtsoorten uit gecertificeerde bossen doorlopen het gepatenteerde en doorontwikkelde proces voordat ze als Platowood-hout de fabriek verlaten. Het platoniseren (hydro-thermische modificatie) vindt plaats in eigen beheer, in de fabriek op Industriepark Kleefse Waard te Arnhem. Waar andere processen vaak alleen bestaan uit drogen en verhitting, soms wel van 200 tot 230 graden, bestaat het unieke proces van Platowood uit drie stappen. Eenvoudig gezegd komt het neer op: koken, drogen en bakken. Tijdens deze stappen ontstaan nieuwe stabiele verbindingen in het hout.

Platowood hanteert een zeer hoog serviceniveau, passend bij de ambities van de bouwsector om volgens de hoogste standaarden te bouwen. Vanuit jarenlange vakkennis denkt Platowood graag mee in het ontwerp- en ontwikkelproces vanuit uw project, om zo tot een optimaal en bijzonder eindresultaat te komen.

Wij danken Platwood en Herwin te Brinkhof voor deze prettige samenwerking!

  • Image